
انواع تتر (Tether) کدامند؟
مقدمه
در دنیای رمزارزها، ارزهای دیجیتالی را میتوان به چند دسته تقسیمبندی کرد. یکی از انواع این ارزها، استیبل کوینها هستند. استیبل کوینها ارزهایی هستند که قیمت آنها تقریباً ثابت و دامنه نوسان قیمت آنها در حد چند دهم است. یکی از این استیبل کوینها، تتر است که خود به 2 دسته کلی تقسیم میشود. در این مطلب با انواع تتر آشنا می شویم و ویژگیها و تفاوتهای آنها را در مطالب بعدی بیان خواهیم کرد. به یاد داشته باشید که مهمترین ویژگی تتر، قابلیت استفاده از آن به جای دلار و یورو است.
انواع تتر
همانطور که گفتیم، تتر در حالت کلی به 2 نوع تتر دلاری (USDT) و تتر یورویی (EURT) قابل تقسیمبندی است. اما در 99 درصد معادلات تجاری، از تتر دلاری استفاده میشود. همچنین در اکثر مکالمات بین کاربران، مقصود از تتر، همان تتر دلاری است. اما احتمالاً برای شما باید جالب باشد که بدانید همین تتر دلاری نیز انواع مختلفی دارد که با آنها آشنا می شویم. آشنایی شما با این تقسیم بندیها میتواند کمک خوبی در زمان خرید تتر برای شما باشد.
انواع تتر دلاری (USDT)
تتر دلاری را بر اساس بلاکچینی که به عنوان زیرساخت از آن استفاده شده است، تقسیم بندی میکنند.
- USDT Omni : این تتر که تتر امنی نام دارد، بر اساس پروتکل Omni Layer و بلاکچین بیت کوین راه اندازی شده است.
- USDT ERC20: این تتر با نام ای آر سی 20 شناخته میشود. تتر ERC20 بر اساس پروتکلی به همین نام روی بلاکچین اتریوم راه اندازی شده است و مانند امنی یکی از تترهای اسم و رسمدار است.
- USDT EOS: یکی دیگر از انواع تتر، تتر ای او اس نام دارد که مبتنی بر پروتکل EOS است.
- USDT TRON: تتری که بر مبنای بلاکچین ترون راه اندازی شده است را تتر ترون میگویند. این نوع تتر با نام تی آر سی 20 شناخته میشود. تتر TRC20 بر اساس پروتکلی به همین نام مورد استفاده قرار میگیرد.
البته تتر در نظر دارد به منظور کاهش نرخ کارمزدهای انتقال و افزایش سرعت شبکه، از دیگر بلاکچینها نیز کمک بگیرد. به عنوان نمونه تتر با عقد قراردادی با بنیاد سولانا در نظر دارد کارمزد تراکنشهای خود را به 0.00001 دلار به ازای هر تراکنش کاهش دهد. از سوی دیگر کاربران این ارز میتوانند در هر ثانیه 50 هزار تراکنش را به ثبت برسانند. با این همه، ترجیح کاربران تتر استفاده از بلاکچین امنی نیست و کمتر کسی به بلاکچین سولانا اهمیت میدهد.
تشخیص آدرس انواع تتر
با اینکه تتر در میان هزاران ارز دیجیتال رتبه سوم را به نام خود کرده است، اما هنوز هم هستند افرادی که از مزایای آن بیخبر هستند. اما شما که در حال خواندن این مطلب هستید، به احتمال زیاد جزو این گروه از افراد نیستید. بنابراین حتماً در هنگام خرید این رمزارز، باید بدانید که میخواهید از کدام یک از انواع تتر استفاده کنید.
در صورتی که نمیدانید کیف پول شما از کدام یک از تترها پشتیبانی میکند، کافی است به ابتدای آدرس آن توجه کنید.
حتماً در هنگام خرید تتر، از درست بودن آدرس والت خود، مطمئن شوید.
آدرس والتهای تتر امنی با اعداد 1 یا 3 و حتی به شکل bc1 قابل شناسایی هستند. آدرس چنین والتی میتواند به شکل زیر باشد:
bc1RgT8Edu79NenCtYvMQpjIbwzKu7xVkrM
این آدرس مشابه آدرس بیت کوین است.
یا به طور مثال نشانی تتر مبتنی بر بلاکچین ترون آدرسی مشابه کیف پولهای ترون خواهد داشت. بنابراین با حروف TX آغاز خواهد شد:
TXRgT8Edu79NenCtYvMQpjIbwzKu7xVkrM
اما یکی دیگر از انواع نشانیها که برای تتر ممکن است با آن مواجه شوید، تتر مبتنی بر بلاکچین اتریوم است که با 0x قابل تشخیص از دیگر آدرسها است:
0xRgT8Edu79NenCtYvMQpjIbwzKu7xVkrM
بهترین کیف پولهای تتر
سایت tether.to: اگر به دنبال یک کیف پول اصلی برای نگهداری تترهای خود هستید، حتماً به سایت tether.to باید سر بزنید. اما متأسفانه به دلیل تحریمهای ظالمانه علیه ایران، این سایت به ایرانیان ارائه خدمت نمیکند.
Omni Wallet: امنی والت را میتوان در مجموعه بهترین والت های تتر قرار داد.
به این فهرست نامهای بزرگی مانند لجر نانو ایکس (Ledger Nano X) را نیز اضافه کنید.
سخن پایانی
در این مطلب با انواع تتر و بلاکچینهای مرتبط با آن آشنا شدیم. اگر سؤالی در مورد این مطلب دارید، در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.